Tabaković: Kineska banka dobija dozvolu za rad do kraja godine!
Foto: Beta

dobre vesti!

Tabaković: Kineska banka dobija dozvolu za rad do kraja godine!

Podsetila je da je namera te banke da u joj Srbiji bude centar ne samo za Balkan, već i za istočnu i zapadnu Evropu..
Objavljeno: 21.11.2016. 19:21h
  • 21

Guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković očekuje da će Kineska banka, posle dobijanja preliminarne dozvole za rad, obaviti sve proceduralne poslove da bi krajem godine dobila konačnu dozvolu za rad i počela sa poslovanjem na lokaciji na Novom Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ponosna sam što nam jedna od pet najvećih banaka u svetu dolazi u Srbiju, a o tome o kakvoj je banci reč i kakava je saradnja sa NBS govori i kratkoća vremena u kom je data preliminarna dozvola, jer je od prvog pitanja postavljenog u februaru mesecu dokumentacija podneta već u junu - izjavila je Tabaković na konferenciji za medije.

Podsetila je da je namera te banke da u joj Srbiji bude centar ne samo za Balkan, već i za istočnu i zapadnu Evropu.

DOBRA VEST: Sledeće godine manji porezi na plate!

Na novinarsko pitanje o visini javnog duga, guverner je navela da je javni dug centralne države na kraju septembra bio 24,1 milijardu evra, i da je njegovo učešće u projektovanom bruto domaćem proizvodu bilo 70,8 procenata, naspram 74,7 odsto na kraju 2015. godine.

- Pad udela javnog duga u BDP-u od početka godine rezultat je smanjenja unutrašnjeg duga za 417 miliona evra i smanjenja spoljnog dela javnog duga za 238,2 miliona evra, ali i većeg nominalnog BDP-a u ovoj godini - precizirala je.

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media