Srbi se i dalje MASOVNO GREJU na struju, stručnjaci poručuju: Odustaće od TA peći kad struja poskupi 30 odsto!
Foto: Fonet

Ima se, može se!

Srbi se i dalje MASOVNO GREJU na struju, stručnjaci poručuju: Odustaće od TA peći kad struja poskupi 30 odsto!

Oni koji se i danju dogrevaju morali su pre dve godine da izdvoje ukupno 57.000 dinara. Dve godine kasnije, za isti period, potrebno je 47.000, odnosno 67.000 dinara
Objavljeno: 14:51h

Poskupljenje električne energije drugu godinu zaredom nije odvratilo domaćinstva od toga da se greju na ovaj energent.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U odnosu na pre dve godine, grejanje na struju skuplje je od 8.000 do 10.000 dinara po sezoni, dok je veliki broj toplana pojeftinio, a direktni kupci gasa zagrevanje plaćaju manje i do 30 odsto. Ipak, domaćinstva i dalje ne odustaju od TA peći, ali stručnjaci objašnjavaju da će uskoro - morati.

Prema računici Agencije za energetiku, u septembru 2014. godine za grejnu sezonu trebalo je izdvojiti 39.000 dinara za kupce koji koriste struju i uključuju TA peći samo tokom noći, pišu Večernje novosti. Oni koji se i danju dogrevaju morali su pre dve godine da izdvoje ukupno 57.000 dinara. Dve godine kasnije, za isti period, potrebno je 47.000, odnosno 67.000 dinara. “Iako je struja poskupela u dva navrata, potrošači slabo i sporo odustaju od grejanja na ovaj emergent”, objašnjava Ljubo Mačić, predsednik Agencije za energetiku Srbije. “Teorijski, potrebno je da se cena električne energije poveća za 30 odsto, pa bi tek onda građani počeli da se okreću drugim vidovima zagrevanja, čak iako su oni dosta povoljniji”, kaže on.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.