MINISTAR FINANSIJA OCENIO: Srbi ne znaju gde da ulože 2.000 EUR viška!
Foto: Fonet

a kao u sve se razumemo

MINISTAR FINANSIJA OCENIO: Srbi ne znaju gde da ulože 2.000 EUR viška!

"Moja poruka je da ovo nikada nije bilo važno kao danas. Treba nam berza koja će ulivati poverenje. Srećem ljude koji ne znaju gde da ulože 2.000 evra viška ali i one kojima treba 200 evra da bi preživeli" izjavio Dušan Vujović
Objavljeno:

Srbija teško ući u treću fazu investicija bez razvijene berze ali i dodao da se za masovniji izlazak kompanija moraju stvoriti uslovi, kaže Dušan Vujović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Moja poruka je da ovo nikada nije bilo važno kao danas. Treba nam berza koja će ulivati poverenje. Srećem ljude koji ne znaju gde da ulože 2.000 evra viška ali i one kojima treba 200 evra da bi preživeli. Moramo te ljude povezati i ponuditi im sistem”, kazao je ministar finansija Dušan Vujović na otvaranju Konferencije Beogradske berze.

Vujović je naveo da je uvek smatrao da je berza presudni element u razvoju Srbije. “Idemo ovih dana u parlament u pripremu zakona koji će nam pomoći kako da ta berza bude uspešnija. Ima mnogo jakih ljudi koji je vode. Moramo da vidimo koliko je onih koji su spremni da ulažu”, kazao je. “Da bismo pratili druge velike privrede potrebna nam je ta treća generacija investicija. Berzu moramo da ojačamo, da berza može da ponudi atraktivnost, da firma dobije ono što očekuje a to je da se ne desi inicijalni pad”, objasnio je srpski ministar finansija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.