ŠTA ĆE BITI SA CENAMA ODNOŠENJA SMEĆA? Infostan izneo stavke PLAĆANJA
Šalter, Foto: Beta/Vuk Branković

ODLUKA

ŠTA ĆE BITI SA CENAMA ODNOŠENJA SMEĆA? Infostan izneo stavke PLAĆANJA

Ono što je za sugrađane najvažnije jeste da se suštinski cena nije menjala - vrednost računa za ove namene samo je podeljena na deo koji se plaća "Gradskoj čistoći" i "Beo Čistoj energiji d.o.o

Objavljeno: 17:34h

Odvojene stavke za plaćanje odnošenja otpada, stupile su na snagu sa aktuelnim prispećem računa na kućne adrese. Od 2. avgusta počela je primena ove podele, pa tako na objedinjenoj naplati za komunalije, koju šalje JKP "Infostan tehnologije", stoji "sakupljanje i transport komunalnog otpada" i "odlaganje komunalnog otpada". Novi cenovnik važi i za fizička i za pravna lica.

Ono što je za sugrađane najvažnije jeste da se suštinski cena nije menjala - vrednost računa za ove namene samo je podeljena na deo koji se plaća "Gradskoj čistoći" i "Beo Čistoj energiji d.o.o"

Dosadašnja cena od 6,60 dinara po kvadratnom metru raspodeljena je tako da se 5,61 dinar naplaćuje za uslugu "sakupljanje i transport komunalnog otpada", dok se preostali iznos od 0,99 dinara naplaćuje za uslugu "odlaganje komunalnog otpada". Ove cene važe za fizička lica.

Kada je reč o pravnim licima, konkretno za vlasnike lokala, i oni će od "Infostana" nastaviti da dobijaju račune. Umesto dosadašnje jedne stavke, i oni će imati dve, baš kao i ostali sugrađani. Prema važećem cenovniku, koji se može naći na internet stranici preduzeća za objedinjenu naplatu, jasno je naznačeno da su preduzetnici za obe stavke podeljeni u četiri grupe, i u zavisnosti od toga kojoj pripadaju, zavisi i vrednost računa.

Bonus video:

01:33

ALARMANTNO! PLASTIČNI OTPAD UGROŽAVA NAŠE ZDRAVLJE: Mikroplastika nađena u MOZGU čoveka i embrionu beba

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.