NE PLATIŠ RAČUN ZA TELEFON, NEMA KREDITA OD BANKE! Novi uslovi za podizanje para!
Foto: Petar Lazović

novo pravilo?

NE PLATIŠ RAČUN ZA TELEFON, NEMA KREDITA OD BANKE! Novi uslovi za podizanje para!

- Sve je više problematičnih kredita, pa će na ovaj način banke imati bolji uvid u platežnu sposobnost potencijalnog klijenta - navode u jednoj od vodećih banaka na našem tržištu
Objavljeno:

Ko ne bude platio račun za mobilni telefon, vrlo je moguće da neće moći da dobije kredit od banke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo pravilo najverovatnije će početi da se primenjuje sledeće godine, kada se očekuje da u kreditni biro Udruženja banaka Srbije uđu i podaci o potraživanjima mobilnih operatera. Praktično, to bi značilo da će bankari, pored informacija o otplaćivanju kredita, raspolagati i podacima o tome koji klijenti ne plaćaju račune za mobilne telefone.

Od januara VRAĆAJU TV PRETPLATU, a evo i promena koje slede!

- Sve je više problematičnih kredita, pa će na ovaj način banke imati bolji uvid u platežnu sposobnost potencijalnog klijenta. Potrebno je da se utvrdi cela procedura dostupnosti ovih podataka, ali će se oni najverovatnije naći u kreditnom birou u toku 2017. godine - navode u jednoj od vodećih banaka na našem tržištu.

foto: Stock

Više informacija o klijentima u kreditnom biro je jedan od uslova koji Srbija treba da ispuni kako bi se bolje rangirala na Duing biznis listi Svetske banke za 2018. godinu. Sudeći po tome da je ambicija Vlade Srbije da se za dve godine nađemo među prvih 20 zemalja, ovakav potez je sasvim izvestan. Srbija je sada na 47. mestu na Duing listi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.