BIP IMA NOVOG VLASNIKA! Prodata ČUVENA SRPSKA PIVARA, cena je 2,09 MILIJARDI!
Beogradska industrija piva, Foto: Dado Đilas/Kurir

USPEŠNO

BIP IMA NOVOG VLASNIKA! Prodata ČUVENA SRPSKA PIVARA, cena je 2,09 MILIJARDI!

U imovinu BIP-a spada i 13 suvih žigova njihovih proizvoda

Objavljeno:

Čačanska Kompanija "Autočačak" danas je kupila AD BIP Beograd za 2,09 milijardi dinara na javnom otvaranju ponuda u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, piše Blic.

Ponuda Autočačka je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovina procenjene cene BIP-a kao pravnog lica.

Novi vlasnik Autočačak ima zakonski rok od sedam dana da potpiše kupoprodajni ugovor i 30 dana da uplati ostatak novca od visine depozita plaćenog za učešće u privatizciji do kupoprodajne cene.

BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, zatim u Čačku i Kragujevcu, navodi Tanjug.

U imovinu BIP-a spada i 13 suvih žigova njihovih proizvoda.

Imovina BIP nije mala, a najvažnija je svakako ona koja se odnosi na proizvodni kompleks u Ulici Vojvode Radomira Putnika u Beogradu, lokacija kod Mostara, čija je ukupna realna površina veća od 26,7 hiljada kvadratnih metara, i fabrika sokova na Zrenjaninskom putu koja je na više od 11,8 hiljada kvadrata.

U prodajnom paketu su Fabrika piva i slada Čačak, poslovni objekti u Obrenovcu, Kosovskoj Mitrovici, Alibunaru, prodajni centar u Kragujevcu i stan u Budvi.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.