Užasna vest: Intel napustio Srbiju!
Foto: Reuters

restrukturiranje IT giganta

Užasna vest: Intel napustio Srbiju!

Da li je Intel u krizi, nismo sigurni, ali ovo je nastavak restrukturiranja kompanije, tokom kojeg je planirano da se otpusti oko 12.000 zaposlenih širom sveta
Objavljeno:

Prema informacijama koje još uvek nisu zvanično potvrđene, Intel je otkazao sve PR i Marketing usluge i rasformirao timove koji su se dosad bavili tim aktivnostima na EU i lokalnom nivou, a u Evropi je zadržao prisustvo na samo pet najvećih tržišta, odakle će vršiti razvoj poslovanja u budućnosti u Evropi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ono o čemu se u IT krugovima mesecima nagađalo, dobija definitivnu potvrdu: kompanija Intel od 1. novembra 2016. godine zatvara svoje predstavništvo u Srbiji. Intel je o ovom koraku elektronskom porukom obavestio lokalne partnere, objavio je Benchmark sajt.

Da li je Intel u krizi, nismo sigurni, ali ovo je nastavak restrukturiranja kompanije, tokom kojeg je planirano da se otpusti oko 12.000 zaposlenih širom sveta.

Što se Intel tima za razvoj softvera tiče, koji je u Srbiji oformljen 2011. godine (Intel Mobile Communications Group, devices R&D), on je još tokom prošle godine prestao da postoji, a inženjeri i programeri su mahom prešli u Microsoft Razvojni Centar Srbija. Kao deo Intela, taj tim se bavio razvojem aplikacija za posebno napredne kamere namenjene pametnim telefonima, tabletima i Ultrabook računarima.

Za kraj, da ne pomislite da je u pitanju Intelova reperkusija prema Srbiji: prema nezvaničnim informacijama Intel je odlučio da povuče zvanično prisustvo i u mnogim okolnim zemljama, razvijenijim od naše.

(Espreso.co.rs/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.