DA LI ĆEMO OVO DOŽIVETI? Vozačka jeftinija za 20.000 dinara?
Foto: beta/Ilustracija

REŠENJE JE JEDNOSTAVNO

DA LI ĆEMO OVO DOŽIVETI? Vozačka jeftinija za 20.000 dinara?

Umesto dosadašnjih 65.000 dinara, koliko iznosi najniža cena obuke za sticanje vozačke dozvole za B kategoriju, budući vozači mogli bi da plaćaju znatno manje
Objavljeno: 13:17h

Prve računice pokazuju da bi cena obuke bila niža za 15.000 do 20.000 dinara, a obrazovanje bi bilo kvalitetnije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Naš predlog je da se ukinu teorijska nastava i polaganje u auto-školama, a da se sticanje znanja iz ove oblasti preusmeri u redovno školstvo - kaže licencirani instruktor vožnje Ostoja Aleksić, koji će precizno razrađen predlog, u ime više auto-škola, inicijatora ove izmene, proslediti nadležnim institucijama Srbije, pišu Večernje novosti.

Ideja je jednostavna i, čini se, lako ostvarljiva, s mnogo koristi za sve učesnike u saobraćaju, ali i za celu državu. - U srednjim školama, u drugom razredu, trebalo bi uvesti obavezni predmet o saobaraćaju, gde bi deca učila mnogo više i mnogo bolje o svemu u vezi sa učešćem u saobraćaju. Kad završe razred, s navršenih 16 godina mogli bi da upišu obuku za vozača i tako steknu praktična znanja. Polagali bi samo vožnju - objašnjava Aleksić. Predlog podržava i generalni sekretar Zajednice auto-škola Srbije Petar Rašeta. - Mi smo i ranije ukazivali na to da je obuka kakvu su nam sada nametnuli preskupa i nekvalitetna. Jasno je da vi tokom 40 časova, na jednom kursu, ne možete dovoljno da obučite mlade ljude - kaže Rašeta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.