MINISTARSTVO FINANSIJA: Potpisan protokol o saradnji udruženja osiguravača Srbije i Republike Srpske!
Ministarstvo finansija, Foto: Printscreen/N1

JAČANJE VEZA TRŽIŠTA OSIGURANJA

MINISTARSTVO FINANSIJA: Potpisan protokol o saradnji udruženja osiguravača Srbije i Republike Srpske!

"Razvijenost delatnosti osiguranja potpomaže i izvozu zemlje, njenom boljem konkurentskom položaju bez obzira da li se javlja kao investitor ili zemlja u koju se investira", rekao je Popović

Objavljeno:

Predstavnici Udruženja osiguravača Srbije i Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske potpisali su danas Protokol o saradnji, čiji je cilj jačanje veza tržišta osiguranja ali i celokupne privrede, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija u sektoru za finansijski sistem Ognjen Popović je prilikom potpisivanja protokola u Banjaluci, na skupu posvećenom razvoju tržišta osiguranja, rekao da će to "doprineti jačanju tržišta osiguranja, ali i celokupne privrede".

Prema njegovim rečima, "ne može se zanemariti uloga osiguranja u nacionalnoj ekonomiji" jer se obezbeđuje potrebna sigurnost privrede i stanovništva, dok sa druge strane rast osiguravajućih fondova utiče na stabilnost i rast finansijskog tržišta.

"Razvijenost delatnosti osiguranja potpomaže i izvozu zemlje, njenom boljem konkurentskom položaju bez obzira da li se javlja kao investitor ili zemlja u koju se investira", rekao je Popović.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.