POSEDUJETE DINA KARTICU? U toku je VAŽAN proces, tiče se svih nas
Narodna banka Srbije, Foto: Printscreen/youtube

nbs

POSEDUJETE DINA KARTICU? U toku je VAŽAN proces, tiče se svih nas

Kako u NBS kažu Nacionalni kartični sistemi su vrlo retko meta organizovanih zloupotreba i trenutno se razmatraju mogućnosti implementacije beskontaktne tehnologije i za nacionalnu karticu

Objavljeno:

Do sada je više od polovine Dina kartica koje su u opticaju, izdato sa čipom. Prema rečima Narodne banke Srbije, trenutno je u toku zamena onih sa magnetnim zapisom. Radi bolje i veće sigurnosti zamenjuju se za one sa obaveznim čipom.

Svaka transakcija potvrđuje se pinom, a može se koristiti na svim POS terminalima i bankomatima u zemlji, kao i u više od 800 onlajn prodavnica u Srbiji, a izdaje se bez naknade.

Kako u NBS kažu Nacionalni kartični sistemi su vrlo retko meta organizovanih zloupotreba i trenutno se razmatraju mogućnosti implementacije beskontaktne tehnologije i za nacionalnu karticu.

Objašnjavaju da korišćenje te plastike donosi značajne uštede svim učesnicima u lancu plaćanja, jer su niži troškovi trgovaca. Kada je reč o upotrebi nacionalne kartice u inostranstvu, NBS sarađuje sa dva velika internacionalna kartična sistema. Nacionalna kartica jedina je kojom je moguće bez provizije izmiriti obaveze na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.