Putinov kontroverzni tajkun širi poslovanje na Srbiju!
Foto: Reuters/Wikipedia/Nomadici

bacio oko na banku

Putinov kontroverzni tajkun širi poslovanje na Srbiju!

Ruski moćnik Igor Vladimirovič Kim, blizak Vladimiru Putinu, zainteresovan je za kupovinu jedne od banaka koje posluju u Srbiji
Objavljeno:

Ruski moćnik Igor Vladimirovič Kim, blizak Vladimiru Putinu, zainteresovan je za kupovinu jedne od banaka koje posluju u Srbiji.

Kim se već raspitivao u NBS kakva je situacija, a uskoro bi mogao zvanično da aplicija za kupovinu, saznaje dnevni list Blic.

- Već dugo se priča da su neki od najuticajnijih Rusa zainteresovani da uđu na bankarsko tržište Srbije. Tako bi ruski predsednik proširio svoj uticaj na ovaj deo Balkana, kaže dobroobavešteni izvor lista.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema saznanjima Blica, ne postoji saglasnost oko toga da Kim treba da preuzme neku od banaka. Ipak, ruski tajkun ima lobi koji zastupa njegove interese u Srbiji i neće lako odustati.

Kim je, prema dostupnim podacima, vlasnik Ekspobanke i veoma je blizak Putinu, u čijem društvu je viđan više puta. Godinama unazad širi bankarski biznis, a prvi put u Srbiji se čulo za njega 2014, kada se pominjao kao jedan od mogućih kupaca Hipo banke.

Kim je, prema pisanju magazina Forbs, pre dve godine od nemačke Landezbak Baden-Virtemberg banke kupio njeno poslovanje u Češkoj. Ranije je od britanskih, španskih i američkih banaka i investicionih fondova kupio delove poslovanja u Rusiji, ali se raširio i na Letoniju.

Za Kima se može reći da kontroverzni tajkun, budući da je 2011. kažnjen zbog kršenja Zakona o konkurenciji u EU, a nalazio se i na crnoj listi kojom se zabranjuje ulazak stranim državljanima u SAD.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.