Koliko zarađuju taksisti u Beogradu, a koliko u provinciji? Kome je luksuz, a kome je džabe?
Foto: Stock

Derikože

Koliko zarađuju taksisti u Beogradu, a koliko u provinciji? Kome je luksuz, a kome je džabe?

Kada bi u provinciji bila ista cena vožnje kao u Beogradu, niko se ne bi vozio taksijem. Samo u jutarnjem špicu za sat vremena primimo 450 poziva, u toku dana to bude oko 3.500 poziva
Objavljeno: 08:25h

Cena starta u Subotici i Kraljevu je 50 dinara dok je u Beogradu početak vožnje tri i po puta skuplji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Taksisti u Beogradu dnevno prime oko 15.000 poziva, dok u Subotici ili Kragujevcu jedva 2.000 poziva stigne za ceo dan, objavio je "Blic".

- Kada bi tamo bila ista cena vožnje kao u Beogradu, niko se ne bi vozio taksijem. Samo u jutarnjem špicu za sat vremena primimo 450 poziva, u toku dana to bude oko 3.500 poziva, i to samo "Beogradski taksi", a da ne govorimo o taksijima koja ljudi zaustave na ulici i o ostalim taksi udruženjima - priča Milan Bojić iz "Beogradskog taksija".

Cena taksi prevoza u Novom Sadu, kao i u Beogradu, nije menjana tri godine. Tako start u Novom Sadu košta 70 dinara, pređeni kilometar po danu je 52 dinara, dok je noćna tarifa 66 dinara. Ovo se čini kao razumna cena taksi vožnje, jer većina Novosađana nema zamerke na cene taksi usluga.

- Prevoz iz centra grada do Petrovaradina ili Novog naselja staje oko 350 dinara. Za naselja koja se nalaze van grada kao što su: Bukovac, Sremski Karlovci i Futog cena je duplo veća - ističe Dragana Berisavljev, koja se zbog posla često vozi taksijem.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.