Vučić u Nemačkoj sa vlasnikom  kompanije Tenis (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

Poslovna poseta

Vučić u Nemačkoj sa vlasnikom kompanije Tenis (FOTO)

U delegaciji Srbije su, pored premijera, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, Marko Čadez, predsednik Privredne komore Srbije i Danilo Cicmil, ekonomski savetnik predsednika Vlade
Objavljeno: 14:36h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevoj poseti Nemackoj gde se u gradu Reda sastao sa Klemensom Tenisom, vlasnikom nemačke mesne industrije "Tenis", koji je najavio ulaganja u Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U delegaciji Srbije su, pored premijera, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, Marko Čadez, predsednik Privredne komore Srbije i Danilo Cicmil, ekonomski savetnik predsednika Vlade.

Poseta je počela obilaskom dvorca u gradu Reda gde se nalazi sediste "Tenisove" proizvodnje, a nakon sastanka premijer Vučić je izjavio da će prisustvo kompanije "Tenis" u Srbiji promeniti kulturu poslovanja.

foto: Vlada Srbije

Vlasnik nemačke mesne industrije "Tenis" Klemens Tenis boravio je u Srbiji u februaru i tada je potvrdio da namerava da organizuje proizvodnju mesa u Srbiji, a sa premijerom Vučićem dogovorio je korake za dolazak te kompanije u Srbiju, od kojih je najvažniji dobijanje dozvola za rad i obrazovanje kadrova iz naše zemlje.

Projekat "Tenis" započet je u decembru 2014. godine, a 27.04.2015. godine potpisan je memorandum o razumevanju između kompanije "Tenis" i Republike Srbije koji opisuje projekat ulaganja u Srbiju, a u kome se navodi da je nemačka kompanija zainteresovana za izgradnju do 20 tehnološki najsavremenijih farmi svinja u Srbiji.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.