PENZIONERIMA PO 110 EVRA, OSTALIMA PO 60: Svi detalji isplate novčane pomoći građanima!
Novac, ilustracija, Foto: Dado Đilas

STIŽE NOVA POMOĆ

PENZIONERIMA PO 110 EVRA, OSTALIMA PO 60: Svi detalji isplate novčane pomoći građanima!

Svim građanima Srbije koji se u maju budu prijavili na telefon, država će uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru

Objavljeno:

Svim građanima Srbije koji se u maju budu prijavili na telefon, država će uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra. Penzioneri će tako dobiti ukupno 110 evra, najavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o novom paketu mera podrške srpskoj privredi i građanima koji će biti "težak" 2,5 milijardi evra.

On je gostujući u Dnevniku RTS rekao da je doneta odluka o četiri grupe mera, a jedna grupa odnosi se na direktnu pomoć građanima.

Podsetimo, u prvom paketu mera pomoći privredi i građanima, koji je donet krajem marta 2020. godine, svaki punoletni građanin Srbije dobio je po 100 evra. Kako je tada istakao ministar finansija Siniša Mali, država je za ovu meru izdvojila oko 70 milijardi dinara.

- Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo - rekao je tada ministar finansija.

Svi koji su želeli državnu pomoć od 100 evra trebalo je sredinom maja da se prijave elektronskim putem preko sajta Uprave za trezor ili putem telefona kol centra.

Sve što je bilo potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt je da kliknu na polje "Podnošenje prijave" i tamo unesu svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Građani koji nisu imali otvoren račun u nekoj banci trebalo je da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time su se automatski prijavljivali za ovu pomoć. Na taj način im je otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski računi su ugašeni.

Prilikom prijave bilo je potrebno i označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka, a nakon prijave svi su mogli i da provere status svoje prijave.

Isplata je od 15. maja po automatizmu išla penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, dok su ostali po 100 evra dobili krajem maja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.