NAJUSPEŠNIJA POSLOVNA GODINA OD OSNIVANJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE: Evo u kom pravcu će usmeriti SVOJU AKTIVNOST!
Važno, Foto: Razvojni fond Vojvodine

VAŽNO

NAJUSPEŠNIJA POSLOVNA GODINA OD OSNIVANJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE: Evo u kom pravcu će usmeriti SVOJU AKTIVNOST!

Sve kreditne linije su sa fiksnim kamatnim stopama

Objavljeno: 12:57h

Razvojni fond Vojvodine iz godine u godinu nastavlja uspešan trend poslovanja tako je 2020. godina bila najuspešnija od osnivanja jer je odobreno više od milijardu dinara kredita malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i poljoprivrednicima sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Pravna lica i preduzetnici su u Razvojnom fondu Vojvodine prepoznali sigurnog partnera, te je od strane ove grupe klijenata podneto kreditnih zahteva u iznosu većem od 1,2 milijarde dinara, dok je odobreno 620 miliona dinara, a registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je odobreno više od 420 miliona dinara.

Razvojni fond Vojvodine je već usvojio konkurse za 2021. godinu koji će biti otvoreni tokom cele godine. Našim klijentima će biti na raspolaganju 12 kreditnih linija, za koje je ukupno opredeljeno 2,5 milijarde dinara.

Sve kreditne linije su sa fiksnim kamatnim stopama, utvrđenim u rasponu od 1 do 3 % na godišnjem nivou, a periodi otplate kredita su do 7 godina, sa čak 2 godine grejs perioda.

Fond će svoju aktivnost usmeriti u pravcu ostvarenja saradnje sa Zelenim klimatskim fondom

Programom rada Razvojnog fonda Vojvodine u 2020. i 2021. godini predviđeno je da će Fond svoju aktivnost usmeriti u pravcu ostvarenja saradnje sa Zelenim klimatskim fondom (GCF) sa sedištem u Songdu, u Južnoj Koreji, koji je, kao globalni fond, kreiran da podrži napore država u razvoju u tranziciji ka nisko ugljeničnom, klimatski održivom društvu i privredi. Princip održivog (zelenog) finansiranja postaje jedan od globalnih kriterijuma odobravanja novih investicija, a vodeće multilateralne razvojne banke, kao i druge vodeće finansijske institucije, u skladu sa tim prilagođavaju korporativnu politiku

U ovom trenutku, Razvojni fond APV je jedina institucija na Balkanu koja je istakla kandidaturu za akreditaciju kod Zelenog klimatskog fonda. Dobijanjem akreditacije, Razvojni fond APV bi stekao pravo na korišćenje sredstava Zelenog klimatskog fonda za finansiranje klimatski odgovornih investicija u privatnom i javnom sektoru.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.