NAJUSPEŠNIJA POSLOVNA GODINA OD OSNIVANJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE
Razvojni fond Vojvodine iz godine u godinu nastavlja uspešan trend poslovanja tako je 2020. godina bila najuspešnija, Foto: Razvojni fond Vojvodine

BRAVO

NAJUSPEŠNIJA POSLOVNA GODINA OD OSNIVANJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE

Pravna lica i preduzetnici su u Razvojnom fondu Vojvodine prepoznali sigurnog partnera, te je od strane ove grupe klijenata podneto kreditnih zahteva u iznosu većem od 1,2 milijarde dinara, dok je odobreno 620 miliona dinara, a registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je odobreno više od 420 miliona dinara

Objavljeno: 12:57h

Razvojni fond Vojvodine iz godine u godinu nastavlja uspešan trend poslovanja tako je 2020. godina bila najuspešnija od osnivanja jer je odobreno više od milijardu dinara kredita malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i poljoprivrednicima sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Pravna lica i preduzetnici su u Razvojnom fondu Vojvodine prepoznali sigurnog partnera, te je od strane ove grupe klijenata podneto kreditnih zahteva u iznosu većem od 1,2 milijarde dinara, dok je odobreno 620 miliona dinara, a registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je odobreno više od 420 miliona dinara.

Razvojni fond Vojvodine je već usvojio konkurse za 2021. godinu koji će biti otvoreni tokom celegodine. Našim klijentima će biti na raspolaganju 12 kreditnih linija, za koje je ukupno opredeljeno 2,5 milijarde dinara. Sve kreditne linije su sa fiksnim kamatnim stopama, utvrdjenim u rasponu od 1 do 3 % na godišnjem nivou, a periodi otplate kredita su do 7 godina, sa čak 2 godine grejs perioda.

Kada je reč o razvoju privrede, odnosno o kreditiranju pravnih lica i preduzetnika raspisani su konkursi za dugoročno finansiranje investicionih ulaganja, kao i za dugoročno finansiranje trajnih obrtnih sredstva i standardna kreditna linija za kratkoročno finansiranje obrtnih sredstava.

Razvojni fond Vojvodine je prepoznao potrebu i raspisao konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma i konkurs za razvoj seoskog turizma. U cilju odgovora na sve zahtevnije turističko tržište, kreditne linije su i usmerene ka povećanju nivoa opremljenosti turističkih kapaciteta, povećanju kvaliteta i proširenja ponude u pružanju turističkih usluga. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam omogućena je refundacija uplaćenih troškova i redovne kamate, te je za korisnike koji redovno otplaćuju anuitete ovo beskamatni kredit.

Sledeći dobru praksu, Razvojni fond Vojvodine je kreirao i posebnu kreditnu liniju namenjenu nabavci nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u celosti refundira uplaćenu kamatu za ovu namenu. Raspisivanjem ove kreditne linije, proširena je paleta kreditnih linija subvencionisanih od strane pokrajinskih sekretarijata, odnosno sada su korisnicima na raspolaganju tri kreditne linije po kojima se u celosti refundiraju uplaćene kamate, odnosno krediti za ove namene su za korisnike beskamatni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.