Zatvaraju se svi kafići i kafane u Nišu! Evo i zašto!
Foto: Beta/Saša Đorđević

dozlogrdilo im

Zatvaraju se svi kafići i kafane u Nišu! Evo i zašto!

Propisi se stalno menjaju, a insepekcija nas nikada nije upoznala sa novinama i upozorila na moguće greške - kažu niški ugostitelji
Objavljeno:

Vlasnici kafana, restorana i kafića u Nišu, članovi niškog Udruženja privrednika i zanatlija, saopštili su danas da će sutra od osam do 16 časova njihovi ugostiteljski objekti biti zatvoreni zbog "represije poreskih i drugih inspekcija".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako su agenciji Beta rekli članova Udruženja, ugostitelji su nezadovoljni različitim tumačenjem zakona od strane različitih inspekcija i kaznom koja podrazumeva zabranu rada ugostiteljskog objekta.

- Kazna zabrane rada prilikom otkrivanja nepravilnosti u radu ne donosi korist nikome - ni državi, ni radnicima, ni vlasnicima. Zatvoreni objekti samo ruže sliku grada - istakli su ugostitelji.

Prema njihovim rečima poreska i druge inspekcije primenjuju prema ugostiteljima samo represivne mere, a nikada im ne pomažu u radu.

- Propisi se stalno menjaju, a insepekcija nas nikada nije upoznala sa novinama i upozorila na moguće greške - kažu niški ugostitelji.

Sutrašnji protest ugostitelja biće održan pod sloganom "Kontrola da, represija ne", a trebalo bi da ga podrži oko 150 vlasnika ugostiteljskih objekata.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.