BRNABIĆ DOŠLA NA OVU IDEJU: Ovo će nam jedino pomoći, RAZMISLITE!
Brnabić o ekonomiji Srbije, Foto: Printskrin/RTV Pink

ekonomski problemi

BRNABIĆ DOŠLA NA OVU IDEJU: Ovo će nam jedino pomoći, RAZMISLITE!

Očuvanje ekonomije od velike važnosti tokom pandemije, naglasila je Brnabić

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je očuvanje ekonomije od velike važnosti tokom pandemije korona virusa, navodeći da od ekonomije zavisi kvalitet borbe protiv korona virusa.

Brnabić je na onlajn-forumu visokih zvanica "Vlade nakon kriza" navela da ukoliko se ne pronadje rešenje da ekonomija funkcioniše, kako je navela, makar minimalno, država ne bi mogla da obezbedi gradjanima uslove, u vidu zaštitne opreme, testova, respiratora.

Ona je dodala da je bitno obezbediti i vakcine protiv sezonskog gripa, kojih je ove godine potrebno nabaviti više nego prethodnih godina.

Premijerka je kazala da se novac za vakcinu protiv korona virusa traži unapred, navodeći da će Srbija biti u "nekoliko redova" za dobijanje vakcine.

Prema njegovim rečima, vlade širom sveta i dalje tragaju za najboljim načinom na koji bi trebalo da se odgovori krizi izazivanoj pandemijom.

Kako je navela, Vlada Srbije pokušava da pronadje način da donese odgovarajuće mere za suzbijanje epidemije ali čuvajući ekonomiju.

Brnabić je ocenila da se digitalizacija koju je započela na početku svog prvog mandata 2017. godine, pokazala kao vredan korak koji je olakšao gradjanima krizu izazvanu pandemijom.

Forum je održan u u organizaciji Organizacije za evropsku saradnju i razvoj (OECD).

Pored Brnabić, na forumu su se obratili i premijer Letonije Artur Krišjanis Karinš i generalni sekretar OECD Angel Guria.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.