NA RASPOLAGANJU 367 RADNIH MESTA: Izašla je lista, proverite da li ste KVALIFIKOVANI!
Novac, Foto: Profimedia

novine

NA RASPOLAGANJU 367 RADNIH MESTA: Izašla je lista, proverite da li ste KVALIFIKOVANI!

Iz RGZ-a su naveli da je sistem "prenapregnut" zbog povećanog broja zahteva koji stižu od građana na koje je potrebno odgovoriti

Objavljeno:

Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) trenutno nedostaje 367 stručnih lica kako bi se popunila sva radna mesta predviđena novom sistematizacijom, saopšteno je danas iz tog zavoda.

Iz RGZ-a su naveli da je sistem "prenapregnut" zbog povećanog broja zahteva koji stižu od građana na koje je potrebno odgovoriti.

Profesionalnim korisnicima omogućen je pristup servisu eŠalter 24 sata, sedam dana u nedelji i na taj način je drastično povećan broj prijemnih mesta za zahteve gradjana, objasnilu su iz RGZ-a.

Oni su naveli da je broj zahteva koji se podnose povećan i zbog podizanja svesti o važnosti upisa u katastar nepokretnosti čemu je doprineo i novi zakonski okvir.

"Sa visokim brojem nepopunjenih radnih mesta i nedovoljnim kadrovskim kapacitetima za obavljanje zakonom poverenih poslova, RGZ je doveden u situaciju koja ugrožava efikasno funkcionisanje sistema zemljišne administracije", navedeno je u saopštenju.

Iz ovog zavoda su istakli i da očekuju da će nova Vlada Srbije doneti hitne mere kojima bi se omogućilo brzo i efikasno regrutovanje stručnih kadrova na javnom konkursu za zapošljavanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.