NEMAČKA FIRMA U PANČEVU SRBIMA NUDI PLATU OD 2.000 EVRA: Evo ko sve može da konkuriše!
Pančeco, Foto: Pančevu treba

lepo

NEMAČKA FIRMA U PANČEVU SRBIMA NUDI PLATU OD 2.000 EVRA: Evo ko sve može da konkuriše!

Kompanije "Brose" i "ZF", sa svojom visokotehnološkom proizvodnjom, uskoro će pretvoriti Pančevo u centar automobilske industrije

Objavljeno: 09:25h

Nemačka kompanija "Brose", koja je započela gradnju fabrike u Pančevu, raspisala je konkurs za više desetina radnih mesta, a do leta 2021. godina, kada bi trebalo da počne sa radom, u ovom industrijskom gigantu, radiće 1.100 ljudi.

Od tog broja skoro 500 će biti visokoobrazovano. Na postavljanju kamena temeljca, pre nekoliko meseci, najavljeno je da će prosečna neto plata, u ovoj firmi, biti i do 1.700 evra!

Trenutno se, među oglasima za posao, na njihovom zvaničnom portalu, navode pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. Mesta ima za programere softvera i hardvera, menadžere projekata, ispitne tehničare... Sve ove pozicije, kako objašnjavaju stručnjaci u ovoj oblasti, otvoriće mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak naših ljudi, koji već rade u nekoj od "Brose" fabrika, širom Evrope.

"Brose", četvrti je po veličini u svetu, kada je reč o porodičnim kompanijama koje se bave snabdevanjem automobilske industrije. Oni razvijaju i proizvode mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta, kao i električne motore i elektroniku.

Posluju u 24 zemlje, na 64 lokacije i imaju više od 26.000 radnika. Promet koji ostvaruju je 6,2 milijarde evra. Procenjuje se da svako drugo vozilo u svetu, ima bar jedan "Brose" proizvod.

Kompanija "Brose" bavi se proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje. Investicija je vredna 180 miliona evra, a temelji fabrike postavljeni su u novoj, "severnoj" industrijskoj zoni Pančeva. I sam predsednik Srbije naglasio je veliki značaj što je nemačka kompanija izabrala Srbiju za svoju investiciju. Kako je rekao na polaganju kamena temeljca, otvaranje ove fabrike će značiti bolji život za ceo južni Banat, za Kovačicu, Opovo i čitav deo prema Kovinu i Alibunaru. "Brose" će za nas da znači dodatnih 450 miliona evra izvoza. Kada je reč o plati, radnicima će u početku biti 750 evra, inženjerima oko 1.500, a do 2026. plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 evra.

Industrijsko oživljavanje Pančeva, pokrenula je nemačka kompanija "ZF", koja je otvorena u junu prošle godine. U ovu fabriku biće investirano skoro 160 miliona evra i ona će do kraja 2022. godine uposliti više od 1.000 ljudi. Zasada ih radi nekoliko stotina, a mnogi od njih, na obuku su išli u Nemačku. U "ZF" su se zaposlili mnogi mladi Pančevci, ali i ljudi iz čitave Srbije. S njihovim dolaskom, drastično je skočila i cena kvadrata u gradu na Tamišu.

Kompanije "Brose" i "ZF", sa svojom visokotehnološkom proizvodnjom, uskoro će pretvoriti Pančevo u centar automobilske industrije.

foto: Grad Pančevo

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.