OVO JE VEOMA VAŽNO ZA SRPSKU EKONOMIJU: Počeli radni sastanci srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM
Počeli radni sastanci, Foto: Printscreen Pink

BITNA STVAR

OVO JE VEOMA VAŽNO ZA SRPSKU EKONOMIJU: Počeli radni sastanci srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM

DFC i EKSIM su nedavno potpisali Pisma o zainteresovanosti (LOI) sa Beogradom i Prištinom za pomoć u finansiranju važnih projekata identifikovanih sporazumima od 4. septembra u Vašingtonu

Objavljeno:

Srpski zvaničnici započeli su jutros, od osam sati, sastanke sa predstavnicima američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC), EXIM banke i drugim članovima delegacije SAD koja boravi u Srbiji povodom realizacije sporazuma iz Vašingtona.

Prvi sastanak, u Klubu poslanika u Beogradu, počeo je sa savetnikom predsednika Srbije za pitanja investicija Danilom Cicmilom i predstavnicima Razvojne agencije Srbije.

Sastancima će u toku dana prisustvovati i direktor regionalne kancelarije DFC - a u Beogradu Džon Jovanović.

Zatim će uslediti niz odvojenih sastanaka američke delegacije sa: guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Na kraju će biti održan sastanak Amerikanaca sa ministrom finansija Sinišom Malim i njegovim timom.

DFC i EKSIM su nedavno potpisali Pisma o zainteresovanosti (LOI) sa Beogradom i Prištinom za pomoć u finansiranju važnih projekata identifikovanih sporazumima od 4. septembra u Vašingtonu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.