SINIŠA MALI JE UPRAVO SAOPŠTIO VESTI KOJE SU OBRADOVALE CELU SRBIJU: Rekao je celu istinu!
Siniša Mali izjavio da se minimalac povećava, Foto: printscreen

LEPA VEST!

SINIŠA MALI JE UPRAVO SAOPŠTIO VESTI KOJE SU OBRADOVALE CELU SRBIJU: Rekao je celu istinu!

Borili smo se za zaposlene, borili smo se za povećanje, naglasio je Siniša Mali

Objavljeno:

Oko 350.000 radnika koji su u ovoj godini radili za minimalac od oko 30.000 dinara od naredne godine praktično će u novčaniku imati 2.156 dinara više.

Ministar finansija je gost u Jutarnjem programu na televiziji Pink, a ugostili su ga voditelji Irina i Žika.

- U uslovima najveće ekonomske krize, veliki je pad svetske ekonomije.

Pregovori između Vlade i Sindikata je išlo otežano, preko Socijalno-ekonomskog saveta su se vodili pregovori, to dobro funkcioniše, mnogo dobrih stvari smo uradili. Mi smo izašli sa predlogom, želeli smo da sačuvamo realne dohotke. Vlada Srbije je presekla - minimalna zarada od naredne godine biće povećana sa 30.000 na 32.156 dinara. To je povećanje od 6,6 odsto u odnosu na ovogodišnji minimalac. To je sjajna vest u odnosu na krizu koja se dešava u doba korona virusa, rekao je Siniša Mali.

Ministar je naglasio je da je važan cilj da se zadrže svi radnici, i da privreda nastavi istim tokom. Dato je obećanje da će se opterećenje na zarade smanjiti.

- Borili smo se za zaposlene, borili smo se za povećanje. Ja ne znam da li će bilo koja zemlja izaći sa povećanjem minimalne zarade, svi su pali, mi smo u prvo kvartalu ove godine imali pad 0,5 odsto, da vam kažem, ovo je posledica jedne odgovorne politike, kada smo krenuli sa teškim koracima dobili smo stabilnu ekonomiju, stabilan kurs dinara, inflacija se nije mnogo promenila, a kod nas se to nije javilo. Država je tu da podnese teret, naglasio je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.