Nisu ni oni blesavi: Nemci i Francuzi hoće Teslu!
Foto: Zorana Jevtić

svetsko, a naše

Nisu ni oni blesavi: Nemci i Francuzi hoće Teslu!

U taj posao želi da uđe francuski "Vinči", vlasnik osam aerodroma u Portugaliji
Objavljeno: 11:04h

Za upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" zainteresovane su najveće svetske kompanije iz te oblasti.

Kako prenose "Novosti", u taj posao želi da uđe francuski "Vinči", vlasnik osam aerodroma u Portugaliji, nemački "Fraport", u čijem je vlasništvu aerodrom u Ljubljani, francuski "Buig", koji upravlja aerodromom u Zagrebu, dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tri iz Kine...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Još uvek nije doneta odluka o budućem načinu upravljanja beogradskom vazdušnom lukom - navodi njihov izvor iz Vlade Srbije - Privatizacioni savetnik, po dosadašnjim sagledavanjima, najverovatnije će predložiti raspisivanje tendera za koncesiju beogradskog aerodroma, budući da većina tih objekata u svetu funkcioniše na taj način.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Koncesionim aktom, firma koja bi pobedila na tenderu upravljala bi beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" narednih 25 do 30 godina, mada se taj rok može produžiti i na pola veka. Drugi model je privatizacija, a treći, koji je najmanje izvesan, jeste javno-privatno partnerstvo.

- Za bilo koji model upravljanja da se odluči privatizacioni savetnik, reč je o sumi koja se kreće u rasponu od 100 miliona do pola milijardi dolara - dodaje naš izvor.

- Jer, firma koja bude dobila zeleno svetlo da upravlja aerodromom biće u obavezi da izgradi novu ili proširi postojeću pistu, napravi hotel, garaže, kargo centre...

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.