Vučić otvorio tunel: Pričamo o 6,5 miliona ne dinara, već evra! (FOTO)
Foto: Twitter

biser srpske tradicije

Vučić otvorio tunel: Pričamo o 6,5 miliona ne dinara, već evra! (FOTO)

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ambasador Austrije Johanes Ajgner, prisustvovali su danas otvaranju tunela i obilaznice kod Golubačke tvrđave
Objavljeno: 12:34h

Svečanosti su prisustvovali i članovi Vlade, predstavnici Austrijske razvojne agencije (ADA), Opštine Golubac i preduzeća "Tvrđava Golubački grad".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na svečanosti prilikom otvaranja, Vučić je rekao da se ne razume mnogo oko načina nabavljanja novca, ali da želi da ljudi u Golupcu znaju da uređenje tvrđave ne bi bilo moguće bez pomoći EU.

"Pričamo o 6,5 miliona ne dinara, već evra. Po tome znate da nam je neko mnogo pomogao da obnovimo biser srpske tradicije i kulture i prikažemo ga u punom svetlu i našoj deci i celom svetu. Ulaganjem u Dunav i golubački kraj može se vratiti život na istok Srbije", istakao je mandatar.

Vrednost izgradnje deonice ukupne dužine 760 metara, koju čine obilaznica i tunel od 150 metara, iznosi 2,3 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

To je deo projekta "Revitalizacija Golubačke tvrđave" započetog 2012. godine, koji sa 6,5 miliona evra finansira EU, a sprovodi ADA u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.