SINIŠA MALI RAZJASNIO SVE: Evo ko sve ima pravo na POMOĆ DRŽAVE
Siniša Mali o novom paketu ekonomskih mera, Foto: Printscreen/TV Pink

NOVI PAKET EKONOMSKIH MERA

SINIŠA MALI RAZJASNIO SVE: Evo ko sve ima pravo na POMOĆ DRŽAVE

Prvi paket mera bio je 5,1 milijardu evra i podrazumevao je tri minimalne zarade za zaposlene, 100 evra za sve punoletnog građanina, kredite Fonda za razvo

Objavljeno:

Vlada Srbije će na današnjoj sednici usvojiti pravni okvir koji se odnosi na drugi paket pomoći za privredu, kako bi se ublažile posledice epidemije virusa korona, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je naveo da će svi privrednici koji su već koristili mere, koji na njih imaju pravo, biti automatski prijavljeni te ne moraju da se dodatno prijavljuju.

Prema njegovim rečima, na ove mere imaće pravo i privredni subjekti koji su osnovani posle 15. marta, odnosno koji su osnovani do 20. jula.

Mali je juče za TV Pink naveo da je u novim paketom mera obezbeđeno 60 odsto od minimalne zarade za zaposlene u avgustu i septembaru, a da će preduzeća dobiti i dodatni mesec dana odlaganja plaćanja poreza i doprinosa na zarade.

"To je oko 66 milijardi dinara dodatne pomoći i u avgustu i septembru. Pomoć države se ogleda u 155 evra za svakog zaposlenog", naveo je ministar i podsetio da je prethodni paket mera koristilo 1.050.000 zaposlenih, 235.000 preduzeća.

Navodi da će pojedinci, ali i preduzeća, imati moratorijum na plaćanje kredita još dva meseca.

Prvi paket mera bio je 5,1 milijardu evra i podrazumevao je tri minimalne zarade za zaposlene, 100 evra za sve punoletnog građanina, kredite Fonda za razvoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.