Erdoganov smrtni neprijatelj vlasnik škola u Srbiji!
Foto: Nebojša Mandić, Reuter

Fatulah Gulen posluje kos nas

Erdoganov smrtni neprijatelj vlasnik škola u Srbiji!

Zvuči neverovatno, ali Fatulah Gulen, državni neprijatelj Turske broj jedan, koga je Redžep Tajip Erdogan optužio da je organizator puča u toj zemlji, drži dve škole u Beogradu
Objavljeno: 07:16h

Naime, duhovni vođa pokreta „Hizmet“ (u prevodu služba) u više od 100 zemalja širom sveta ima svoje škole i centre za učenje stranih jezika, pa tako u Srbiji, u okviru njegove kompanije radi Osnovna škola „Bejza“ na Čukarici, i „Bejza edukativni centar“ u strogom centru Beograda.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Uprava za visoko obrazovanje Turske saopštila je da je 1.577 dekana državnih i privatnih fakulteta smenjeno, kao i 21.000 nastavnika u privatnim školama.

Posle neuspelog puča, Ankara je kao glavnog krivca označila upravo Gulena, pa je tako i zvanično zatražila od SAD njegovo izručenje. Da li se plaše da će zbog toga zvanična Turska krenuti u „zatvaranje“ njegovih školi širom sveta, iz Osnovne škole „Bejza“ su odgovorili:

- Trenutno su godišnji odmori i ne možemo da vam odgovorimo na to pitanje, ali ne plašimo zatvaranja. Čak smo ove godine imali najveći broj upisanih - poručili su nam iz škole, dok su iz edukativnog centra samo kratko poručili da nemaju komentar.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.