SASTALI SE SINIŠA MALI I AMBASADORKA KINE U SRBIJI ČEN BO! Ovo je bila glavna tema razgovora!
Siniša Mali i Čen Bo razgovarali o insfrastrukturnim projektima, Foto: Emilija Jovanović, Marina Lopicic

bitna stvar

SASTALI SE SINIŠA MALI I AMBASADORKA KINE U SRBIJI ČEN BO! Ovo je bila glavna tema razgovora!

Ministar je istakao da je izgradnja infrastrukture jedan od najvažnijih prioriteta ove Vlade, kao i da će se sa tim aktivnostima nastaviti i sledeće godine, a kako bi građani Srbije imali kvalitetnije uslove za život

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo razgovarali su danas o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju, i istakli da je važno da se svi projekti i u narednom periodu nastave u punom kapacitetu, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Mali je zahvalio ambasadorki na pomoći i podršci koju je Kina pružila Srbiji od početka pandemije korona virusa, i istakao da se pravi prijatelji upravo vide u takvim, najtežim trenucima za neku zemlju.

Sagovornici su se saglasili da je dosadašnja saradnja Srbije i Kine bila veoma uspešna i intenzivna, pogotovo kada je reč o saradnji sa kineskim kompanijama koje su angažovane na izvođenju radova na infrastrukturnim projektima u našoj zemlji i kineskom Export-Import bankom, sa kojom su zaključeni kreditni aranžmani za nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

Među njima su projekti izgradnje mosta Zemun - Borča sa pristupnim saobraćajnicama, deonica auto-puta Obrenovac - Ljig, deonica auto-puta Surčin - Obrenovac, prva faza paket projekta TE Kostolac -B.

Projekti koji su u toku su druga faza paket projekta TE Kostolac-B, deonica auto-puta Preljina - Požega, izgradnja obilaznice oko Beograda - deonica most preko reke Save kod Ostružnice - Bubanj Potok...

Ministar je istakao da je izgradnja infrastrukture jedan od najvažnijih prioriteta ove Vlade, kao i da će se sa tim aktivnostima nastaviti i sledeće godine, a kako bi građani Srbije imali kvalitetnije uslove za život.

On je dodao da je, u tom kontekstu, od presudnog značaja za bolji život Beograđana projekat izgradnja metroa, u kome upravo učestvuju kineska i francuska strana.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se svi projekti i u narednom periodu nastave u punom kapacitetu, što će umnogome doprineti privrednom rastu Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.