AKO HOĆETE REFUNDACIJU PDV-a MORATE DA ZNATE DA VAM ROK ISTIČE! Ostalo vam je još malo vremena
Pošta, Foto: Beta/Vuk Branković

obaveštenje

AKO HOĆETE REFUNDACIJU PDV-a MORATE DA ZNATE DA VAM ROK ISTIČE! Ostalo vam je još malo vremena

Poslednji rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je 15. jul, saopštila je danas Poreska uprava

Objavljeno:

Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe važi za decu rođenu zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine starosti, a ostvaruje se u skladu sa članom 56b Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Nadležna organizaciona jedinice Poreske uprave će, u periodu od 1. do 15. jula 2020. godine, u skladu sa svojim ovlašćenjima, primati zahteve za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe koje su rođene zaključno sa 30. junom 2018. godine.

"Nakon sprovedenog postupka kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, nadležna organizaciona jedinice Poreske uprave dužna je da rešenjem odluči o zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva", saopštila je Poreska uprava.

Rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a, odnosno kojim se odbija zahtev za refundaciju PDV-a, dostavlja se podnosiocu zahteva, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.