Kad čujete koliko prosečan student iz provincije mesečno potroši u Beogradu, pašće vam mrak na oči!
Foto: Petar Lazović

Odakle, bre?

Kad čujete koliko prosečan student iz provincije mesečno potroši u Beogradu, pašće vam mrak na oči!

Postoje dve računice, u zavisnosti od toga da li se odlučuju da žive u nekom od studentskih domova ili ako pak iznajmljuju stan
Objavljeno: 11:46h

Upisna groznica na fakultetima Univerziteta u Beogradu i dalje je punom jeku, a roditelje brucoša, ali i onih malo starijih studenata uskoro očekuje novi problem. Mesto za život je tema kojoj mora da se pristupi ozbiljno, ali mesto stanovanja nije jedini trošak studenata.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Studenti rodom iz prestonice mesečno će mnogo manje izdvajati za troškove života od svojih kolega koji dolaze iz unutrašnjosti. Portal „24 sata” istraživao je koliki su troškovi života za studente koji nisu iz Beograda.

Postoje dve računice, u zavisnosti od toga da li se odlučuju da žive u nekom od studentskih domova ili ako pak iznajmljuju stan.

– Pravo na smeštaj u domovima Ustanove Studentski centar Beograd imaju studenti koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini. Informacije su istaknute i na našem sajtu, a mesečna cena smeštaja iznosi od 1.030 do 2.230 dinara, u zavisnosti od toga koji dom se upisuje – rekli su u USCB za „24 sata”.

Naravno, mnogo veći broj sudenata će iznajmljivati stan u samostalnoj režiji ili sa cimerom.

foto: Damir Dervišagić

Iznajmljivanje prosečne garsonjere na teritoriji Beograda sa sve komunalijama iznosi 28.000 dinara. Ovaj iznos je duplo manji ukoliko se živi sa cimerom. Živela sam u različitim delovima grada, a trenutno sam u naselju Braće Jerković na Voždovcu – rekla nam je Aleksandra iz Smedereva, studentkinja FPN-a.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.