SINIŠA MALI UPUTIO SNAŽNU PORUKU: Ovo je posebno važno za sve INVESTITORE!
Centralna tema sastanka bila je situacija u vezi sa epidemijom virusa korona, Foto: Ministarstvo finansija

ministar i ambasador

SINIŠA MALI UPUTIO SNAŽNU PORUKU: Ovo je posebno važno za sve INVESTITORE!

Mali kaže i da je Srbija u pravo vreme otvorila ekonomiju, kao i da nijedan strani investitor nije odustao od investiranja u Srbiju.

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Beogradu Žan Luj Falkonijem, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj situaciji u uslovima pandemije virusa Kovid-19 i o francuskim investicijama u Srbiji.

Ministar Mali je istakao da je ekonomska situacija u Srbiji stabilna, te da je naša zemlјa spremno dočekala globalnu krizu, sa niskim javnim dugom, visokim deviznim rezervama i suficitom u budžetu. Kako kaže, to je Vladi RS dalo mogućnost da izađe sa ekonomskim paketom podrške od 5,1 milijardu evra, što je 11% BDP-a, a što ima retko koja zemlјa na svetu.

Mali kaže i da je Srbija u pravo vreme otvorila ekonomiju, kao i da nijedan strani investitor nije odustao od investiranja u Srbiju.

Ambasador Falkoni je istakao da francuske kompanije koje posluju u Srbiji hvale ekonomske mere Vlade RS, te da su veoma pozitivni i potvrdio da nijedna kompanija nije odustala od svoje investicije.

Mali i Falkoni su razgovarali i o projektu izgradnje metroa u Beogradu, u kome učestvuje francuska kompanija Ežis. Nedavno je potpisan Sporazum o donaciji u vezi sa realizacijom i finansiranjem tog projekta, a koji će omogućiti izradu studije izvodlјivosti. Takođe, radi se i na finansijskoj konstrukciji, što je, kako su se sagovornici saglasili, veoma važan deo ovog projekta.

Mali i Falkoni su projekat izgradnje beogradskog metroa definisali kao apsolutni prioritet u međusobnim odnosima, s obzirom na to da Beograđani na metro čekaju decenijama unazad, i da je neophodan zbog dalјeg ubrzanog razvoja i širenja grada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ministarstvo finansija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.