OVAKO ĆE IZGLEDATI TELEFONSKA PRIJAVA ZA 100 EVRA: Isplata kreće i pre kraja prijavljivanja
Isplata kreće i pre kraja prijavljivanja, Foto: Profimedia

VAŽNO JE!

OVAKO ĆE IZGLEDATI TELEFONSKA PRIJAVA ZA 100 EVRA: Isplata kreće i pre kraja prijavljivanja

Do 12 časova onlajn putem prijavljeno je 2,59 miliona građana Srbije

Objavljeno: 14:40h

Prijavljivanje građana za pomoć od 100 evra putem telefona biće moguće od sutra. Kako kažu u Ministarstvu finansija to će biti jednostavan postupak.

Prema rečima Ane Jović, savetnice ministra finansija, to će biti automat koji će građanima postaviti pitanja u vezi sa ličnim podacima.

"Biće potreban JMBG, kao i ime banke u kojoj imate ili želite da vam bude otvoren namenski račun", kazala je Jović za Prvu TV.

Broj telefona kol-centra, kako je istakla, biće objavljen sutra rano ujutru".

"Pretpostavljamo da ćemo sa isplatom krenuti i pre kraja prijavljivanja, negde oko 1. juna, a za penzionere i primaoce socijalne pomoći isplata kreće sutra", dodala je.

Oni koji ne žele novac jednostavno ne treba da se prijave, objasnila je Jovićev, osim onih kojima se automatski uplaćuje, oni sredstva mogu upatiti u humanitarne svrhe. Sredstva koja ostanu u budžetu ići će u infrastrukturne projekte ili obrazovanje, kulturu...

Do 12 časova onlajn putem prijavljeno je 2,59 miliona građana Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u kol-centru postojati podrška ljudi, ali da se oni neće javljati na telefon, već će građani prilikom prijave izdiktirati svoje ime i podatke i ta poruka će biti snimljena. Opcija 2 će biti za razgovor sa operaterom, ako želite da vam potvrdi da li ste evidentirani, i opcija 3 ako imate reklamaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.