Vučić: 200.000 bez posla? Ko su ti ljudi, kakvo je to istraživanje?
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

bez smanjenja plata

Vučić: 200.000 bez posla? Ko su ti ljudi, kakvo je to istraživanje?

Kako je predsednik Srbije izjavio, zbog epidemije korona virusa čak 9000 radnika je ostalo bez posla

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ne zadužuje po nepovoljnim uslovima.

On je, odgovarajući na pitanje da li smo mogli da se zadužimo kod MMF umesto da izdajemo obveznice, rekao da procene dovoljno govore.

- Kada uzmete podatke koje su iznele međunarodne institucije, Srbija je za sve njih ona koja će biti u Evropi ili prva ili druga po stopi rasta. Svi oni navode da je javni dug kod nas pod kontrolom, i da neće preći 60 odsto BDP - rekao je Vučić obilazeći novootvoreni površinski otkop Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena "Kolubara".

- Bez obzira da li se zadužujemo, suštinski ne ostavljamo veće obaveze našoj deci, već ulažemo novac u razvoj infrastrukture. Što se tiče samih stopa, mislim da smo prošli jednako kao Slovenija, a nešto bolje nego Mađarska, a one su članice EU. Toliko o tome koliko investitori imaju poverenje u našu zemlju - rekao je on.

On se osvrnuo i na istraživanje SeConS grupe koja je navela da je u Srbiji bez posla ostalo 200.000 ljudi.

On se osvrnuo i na istraživanje SeConS grupe koja je navela da je u Srbiji bez posla ostalo 200.000 ljudi.

Kako je predsednik Srbije izjavio, zbog epidemije korona virusa čak 9000 radnika je ostalo bez posla, ali je posao dobilo ga oko 9.700 i kao neistinite odbacio navode tog istraživanja.

- Ko je ta grupa, ko su oni, šta su oni? Šta mi sve imamo u svojoj zemlji - rekao je on i istakao da postoje zvanični podaci koji govore suprotno, i da nemamo uvećanu stopu nezaposlenosti.

- Vi sutra možete da izađete sa istraživanjem da je četiri miliona ljudi izgubilo posao... Nema ih toliko da rade, ali možete da izađete sa tim. Mi smo u plusu sa 633 ljudi, kao i Francuska.. Znate li šta je 200.000 ljudi? - upitao je Vučić.

On je rekao da se istraživanja rade po pravilima Evrostata i da moraju da budu ozbiljna.

Istakao je da u Srbije neće biti smanjenja plat niti otkata da neće biti otkaza, niti smanjenja plata. Nasuprot tome, doći će do povećanja plata čim zemlja ponovo bude uspešna.

Kako kaže, sutra je za nas važan dan pošto će se tada videti kako idu prihodi u maju.

- Potrudili smo se da sve što smo stavili u plan i ispunimo. To je jedan od najboljih planova za opravak u Evropi, koji je zasnovan na realnom novcu - kazao je Vučić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.