MALI JE OBJAVIO SJAJNU VEST! Od 7. maja VAM LEŽU PARE!
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

pa vrh!

MALI JE OBJAVIO SJAJNU VEST! Od 7. maja VAM LEŽU PARE!

Infektolog će imati platu od oko 105.000 dinara

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će zdravstvenim radnicima sutra biti isplaćena aprilska plata uvećana za 10 odsto a da će od četvrtka, 7. maja država početi sa isplatama tri minimalne zarade za 1,1 milion zaposlenih u naredna tri meseca, za šta je opredeljeno više od 900 miliona evra.

Navodeći da je povećanje plata zdravstvenim radnicima trajno, ministar je kazao da će sa tim uvećanjem medicinska sestra na Infektivnoj klinici imati platu od oko 54.000 dinara što je kako je rekao, povećanje od 76 odsto u prethodnih nekoliko godina.

"Infektolog će imati platu od oko 105.000 dinara, to je za 65 odsto više nego 2011. godine. To pokazuje koliko se Srbija promenila. Imamo novca u budžetu, javne finansije su nam zdrave i stabilne", kazao je Mali za Radio televiziju Srbije.

Najavio je da će prijava građana za isplatu pomoći od 100 evra početi 15. maja i da će trajati do 5. juna.

"Smatram da je to opravdana ekonomska mera, to rade i SAD, Japan, Singapur. Hoćemo da pokušamo da umanjimo negativne posledice krize, da pokažemo koliko je država jaka. To će podstaći poroizvodnju u fabrikama jer će gradjani kupovati proizvode ovde", kazao je Mali.

Ocenio je da je država preuzela na sebe najveći teret krize izazvane pandemijom korona virusa i naveo da je za odlaganje poreza i doprinosa namenjeno 29,5 milijardi dinara.

"Primenom mera uspeli smo da najveći broj radnih mesta zadržimo tokom krize. Za dva meseca se za pomoć u Nacionalnoj službi zapošljavanja prijavilo oko 6.000 gradjana, dok su u SAD milioni ostali bez posla", rekao je ministar.

Navodeći da je prvi kvartal završila sa rastom od pet odsto, Mali je ocenio da će Srbija ove godine biti najuspešnija ekonomija u Evropi sa rastom koji će kako je rekao, biti možda na nuli.

"Postajemo prepoznatljivi po visokim stopama rasta. Da nije bilo ove krize i vanrednog stanja, imali bismo u prvom kvartalu rast od 6,1 odsto", dodao je ministar finansija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.