NEDIMOVIĆ JE OBJAVIO DOBRE VESTI: Poljoprivrednici koji konkurišu za pomoć države OVO NISU U OBAVEZI
Ministar poljoprivede Branislav Nedimović, Foto: Printscreen/Youtube

OBJAŠNJENO

NEDIMOVIĆ JE OBJAVIO DOBRE VESTI: Poljoprivrednici koji konkurišu za pomoć države OVO NISU U OBAVEZI

Deo novca namenjen je za direktna davanja

Objavljeno: 24.04.2020. 10:54h
  • 4

Poljoprivrednici u Srbiji koji konkurišu za pomoć države, odnosno sredstva namenjenih agraru za ublaževanje negativnih efekata pandemije korona virusa, ne moraju da da budu u sistemu PDV-a, dovoljno je samo da su u regidstru poljoprivrednih gazdinstava, rekao je za današnji trobroj "Večernjih novosti" minstar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

On je potvrdio da uslov da moraju biti u sistemu PDV-a ne važi "ni za jednu od poljoprivrednih mera, čak i ako uzmu kredit".

"Oni koji se nalaze u Agenciji za privredne registre mogu samo još dodatno da konkurišu i za mere koje su namenjene privrednicima u Srbiji", rekao je ministar poljoprivrede.

List podseća da je svim poljoprivrednicima u Srbiji, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu, na raspolaganju pomoć države u vrednosti od 2,6 milijardi dinara, koju poljoprivrednici mogu da koriste kroz kredite, sa kamatnom stopom od jedan odsto i otplatom na tri godine, ali i kroz direktnu finansijsku pomoć.

Novac je poljoprivrednim proizvodjačima već na raspolaganju, nakon što je Vlada Srbije prošle sedmice usvojila dve uredbe – jednu o novčanoj pomoći poljoprivrednim gazdinstvima, a drugu o finansiranoj podršci gazdinstvima kroz olakšan pristup korošćenju kredita.

Deo novca namenjen je za direktna davanja.

U Ministarstvu poljoprivrede su za "Večernje novosti" kazali da ova jednokratna pomoć nema veze sa subvencijama koje država daje poljoprivrednicima u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media