PRIVREDNICI, OVO JE VAŽNA VEST, PRIJAVITE SE, NOVAC JE U BUDŽETU! Siniša Mali se obratio građanima!
Siniša Mali, Foto: Printscreen

bitno

PRIVREDNICI, OVO JE VAŽNA VEST, PRIJAVITE SE, NOVAC JE U BUDŽETU! Siniša Mali se obratio građanima!

Saopštio je najnovije korake u vezi sa zaštitom privrede u doba korona virusa

Objavljeno: 16:52h

Siniša Mali održao je konfernciju za medije gde se obratio javnosti.

- Uvaženi građani Srbije. Važna vest za privrednike. Kreće implementacija novih mera, možete doći do 2 milijarde evra kredita koje je obezbedila država. Kamatna stopa je minimalna, i to u dinarskoj protivrednosti. rekao je ministar.

- Ono što želim da vas obavestim da će već od utorka srede, četvrtka će vam već odobroti novac. Da sumiram ovo što sam već govorio, od odlaganja moratorijuma, do 100 evra za svakog punoletnog građanina, dosta malih i srednjih preduzeća su se već prijavila, što govori da smo sproveli prave ekonomske mere. Kod nas nemate taj broj gde mnogo ljudi ostaje bez posla. Pogodili smo suštinu. Garantna šema, 2 milijarde evra za privrednike, jeftin novac za sve.

- Ovo je najteža ekonomska kriza u proteklih 100 godina. Predviđenja MMF su da će srpska privreda imati od 3 odsto tokom ove godine, najmanji od svih zemalja u evropi, a naredne godine imamo predviđen rast od 7,5 odsto, po najvišim stopama rasta. Da bi se to desilo, moramo da poštujemo sve mere, i da kada krenemo sa otvaranjem naše ekonomije sve urodi plodom. Ne bi sve ovo uspelo, da nismo sproveli teške mere još 2014. godine u saradnji sa predsednikom Vučićem, ističe ministar Siniša Mali.

- Moram da se zahvalim predsedniku Vučiću, a i gospođi Tabaković, njenom timu, mislim da građani Srbije ne mogu da zamisle kakav je posao iza nas, šta smo uradili tokom proteklih sedam dana. Uvaženi građani i privrednici, iskoristite maksimalno sve pogodnosti koje je obezbedila država, ono što imate nadohvat ruke, rekao je Siniša Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.