Jede li vaša beba ovu hranu? "Nestle" žitarice povučene sa srpskog tržišta
Foto: Nestle

Pažnja

Jede li vaša beba ovu hranu? "Nestle" žitarice povučene sa srpskog tržišta

Kompanija "Nestle" je, posle hrvatskog, povukla i sa tržišta Srbije pahuljice za decu, zbog neusaglašene regulative o dozvoljenoj količini supstance tropan alkaloid u tim proizvodima
Objavljeno: 10:04h

Kako je se navodi na sajtu te kompanije povučene su dve proizvodne serije "Nestle" dečjih pahuljica - 8 žitarica, od 600 grama proizvedenih za srpsko tržište u oktobru 2015. godine. Samo za mame i bebe: Klupa za dojenje u Tašmajdanskom parku (FOTO) Iz kompanije navode da je razlog to što je Evropska komisija 19. februara ove godine objavila uredbu kojom se propisuje maksimalan nivo tropan alkaloida u prerađenoj hrani na bazi žitarica za odojčad i malu decu.

foto: Nestle
Takođe, iz "Nestle Adriatik" Srbija dodaju da su dobrovoljno povukli ovu seriju proizvoda, iako su proizvedeni u oktobru 2015. godine, pet meseci pre objavljivanja nove uredbe EU, i iako su zakonski ispravni. - Konzumiranje Nestle dečjih pahuljica - 8 žitarica, 600 grama ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača, navode u saopštenju na sajtu. Oni dodaju, da će svim potrošačima navedeni proizvod zameniti sa istim proizvodom iz druge serije. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.