U NIŠU SAMO PROIZVOĐAČI OVE 2 STVARI RADE PUNOM PAROM: Sve je stalo, osim njih!
U saopštenju se navodi da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun grada Niša, Foto: Youtube printscreen

MASOVNO PREKIDANJE PROIZVODNJE

U NIŠU SAMO PROIZVOĐAČI OVE 2 STVARI RADE PUNOM PAROM: Sve je stalo, osim njih!

U saopštenju se navodi da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun grada Niša

Objavljeno:

U Nišu "punom parom" rade proizvođači prehrabenih proizvoda i fabrika duvana "Filip Moris", dok ostali uglavnom ne rade, izjavio je danas direktor Regionalne privrdne komore Niš Aleksandar Milićević.

Prema njegovim rečima, auto industrija uglavnom ne radi, dok tekstilci masovno prekidaju proizvodnju jer nemaju više porudžbina.

"Situacija se menja stalno, neki prestaju, neki počinju da rade, ali je više onih koji prestaju da rade. Medju onima koji su počeli da ponovo rade je recimo 'Džonson elektrik", zahvaljujući narudžbinama iz Kine. Od velikih pogona rade još 'Imi' i 'Cumtobel', dok 'Jura' i 'Jura šin von' ne rade", rekao je Milićević agenciji Beta.

Zbog krize izazvane epidemijom korona virusa, grad Niš je posredstvom Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLER), kontaktirao neke od uspešnih firmi koje posluju u Nišu kako bi se uključile u prikupljanje donacija za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za najugroženije sugradjane, saopšteno je na zvaničnom gradskom sajtu.

U saopštenju se navodi da su već počele da pristižu prve donacije kompanija na račun grada Niša, a i da sam grad izdavaja značajna sredstava za pružanje pomoći stanovnicima kojima je, u ovim teškim i specifičnim uslovima, ona najpotrebnija.

Svi koji žele i u prilici su da pomognu, sredstva mogu da uplate na namenski račun grada Niša 840-744141843-14 (tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica u korist nivoa grada), sa pozivom na broj po modelu 97 87-521.

Oni koji mogu da pomognu u robi, mogu se obratiti na mail kler@gu.ni.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.