I ONI ĆE DOBITI JEDNOKRATNU POMOĆ OD 4.000 DINARA! Linta je rekao da se U SRBIJI I O NJIMA MORA MISLITI
Foto: Printscreen

VAŽNA VEST!

I ONI ĆE DOBITI JEDNOKRATNU POMOĆ OD 4.000 DINARA! Linta je rekao da se U SRBIJI I O NJIMA MORA MISLITI

Dodaje da značajan broj tih penzionera ima veoma male penzije u iznosu od 3.000 do 12.000 dinara

Objavljeno:

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta apelovao je danas na Vladu Srbije da se jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara isplati i onim penzionerima koji su penziju stekli u Hrvatskoj, BiH i drugim državama regiona, a sada žive u Srbiji.

Takođe, apelovao je i na Grad Beograd i ostale lokalne samouprave da se humanitarni paketi podele i penzionerima iz država regiona koji imaju prebivalište ili boravište (izbeglički status) u Srbiji i koji ispunjavaju postavljene kriterijume.

- U Srbiji živi veliki broj građana koji su stekli penzije radeći u nekoj od republika bivše Jugoslavije. Radi se o penzionerima koji tokom svog radnog veka nisu bili zaposleni u Srbiji nijedan dan i nemaju srpsku penziju. Prema podacima udruženja penzionera iz Hrvatske u Srbiji živi blizu 50.000 penzionera koji primaju penzije iz Hrvatske preko Komercijalne banke - ukazao je Linta.

Dodaje da značajan broj tih penzionera ima veoma male penzije u iznosu od 3.000 do 12.000 dinara i nalaze se u veoma teškoj socijalno ekonomskoj situaciji.

Linta smatra da bi navedena novčana pomoć bila značajana podrška i penzionerima iz Hrvatske, BiH i drugih država regiona da se osećaju sigurnije i da lakše prebrode vanredno stanje.

Prema podacima Udruženja penzionera iz Hrvatske, navodi Linta, na području grada Beograda ima značajan broj proteranih Srba iz Hrvatske sa primanjima manjim od 30.000 dinara i koji time stiču pravo da dobiju humanitarni paket.

- Dobijanjem jednokratne novčane pomoći i humanitarnog paketa penzioneri iz Hrvatske, BiH i drugih država regiona bi bili izjednačeni sa svojim vršnjacima iz Srbije i ne bi se osećali diskriminisano i manje vredno - kaže Linta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.