NARODNA BANKA SRBIJE UPRAVO DONELA VEOMA VAŽNU ODLUKU: Ovo svi moraju da poštuju, NEMA IZUZETAKA!
NBS je na sednici Izvršnog odbora usvojila odluku, Foto: Nebojša Mandić

USVOJENO

NARODNA BANKA SRBIJE UPRAVO DONELA VEOMA VAŽNU ODLUKU: Ovo svi moraju da poštuju, NEMA IZUZETAKA!

NBS je na sednici Izvršnog odbora usvojila odluku

Objavljeno:

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da se zabranjuje naplaćivanje naknada bankama i drugim pružaocima platnih usluga za uplata donacija u borbi protiv epidemije korona virusa.

NBS je na sednici Izvršnog odbora usvojila odluku "kojom se zabranjuje naplaćivanje naknada i drugih troškova za usluge koje se pružaju u platnom prometu pri uplati, odnosno prenosu novčanih sredstava u dinarima i devizama na namenske račune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija u borbi protiv epidemije korona virusa", navedeno je na sajtu centralne banke.

U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i JP "Pošta Srbije" ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene račune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvršavaju kao uplata na šalteru pružalaca platnih usluga, kao prenos sa tekućeg ili drugog platnog računa ili pružanjem druge vrste platne usluge, precizirano je iz NBS.

Takođe, pri izvršavanju ovih transakcija NBS neće naplaćivati naknade za one usluge koje i sama pruža u vezi s njihovim izvršavanjem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.