ZORANA IZNELA ŠOKANTNE PODATKE o šteti koju privreda trpi od KORONE
Ono što nećemo dozvoliti je da se bilo čiji raniji dugovi plaćaju iz ovog programa, Foto: Beta/Marko Rupena

loše vesti

ZORANA IZNELA ŠOKANTNE PODATKE o šteti koju privreda trpi od KORONE

Zato nam je važna svaka kompanija, svaki radnik i najvažnija je njihova zaštita

Objavljeno: 26.03.2020. 07:33h

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je, prema prvim procenama, od početka epidemije koronavirusa šteta u saobraćaju i infrastrukturi oko 120 miliona evra, a da bi do kraja godine mogla da bude čak 600 miliona evra.

"Svi zajedno moramo da učestvujemo u saniranju i zato sam uputila poziv kompanijama koje rade u saobraćaju, infrastrukturi i građevini da nam jave o problemima kako bismo ih zajedno rešavali, ali i da daju predlog za sveobuhvatan, realan plan oporavka našeg sektora u vremenu posle pandemije, da to zajedno uradimo", rekla je Mihajlović u intervjuu za Kurir.

Ona je istakla da je glavni posao u vreme epidemije korona virusa i drastičnog smanjenja kretanja ljudi da ne stane tranzit, transport i snabdevanje građana, projekti u infratsrukturi i građevinarstvo.

"Zato nam je važna svaka kompanija, svaki radnik i najvažnija je njihova zaštita. Pozvali smo investitore da učine sve kako bi održali nivo radova, da obezbede svu potrebnu zaštitu za radnike i da poštuju mere Vlade", rekla je Mihajlović, dodajući da se to, prema informacijama Ministarstva, poštuje.

Maihajlović je navela da je, u zavisnosti od dana, na najvećim gradilištima između 1.500 i 2.300 radnika.

Ona je naglasila da ekonomski krizni štab svakog dana radi na sveobuhvatnom programu pomoći koji će biti uglavnom okrenut privatnim kompanijama koje najviše gube.

"Ono što nećemo dozvoliti je da se bilo čiji raniji dugovi plaćaju iz ovog programa. Država je spremna da u dogovoru s privredom preuzme na sebe ravnomerni deo troška zbog ove epidemije, ali u tome će morati da učestvuju i sami privrednici", rekla je Mihajlović.

Ona je zamolila privatnike da učine sve što je u njihovoj moći kako bi sačuvali svoje radnike.

"Svi treba da znaju da one firme koje tako lako dele otkaze radnicima neće moći da računaju na pomoć države posle epidemije, naglasila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media