SJAJNA VEST: Beogradske elektrane daju olakšice za plaćanja zbog vanrednog stanja, NOVA OPCIJA JE SAMO ZA NJIH
Foto: Shuterstock

dobra vest

SJAJNA VEST: Beogradske elektrane daju olakšice za plaćanja zbog vanrednog stanja, NOVA OPCIJA JE SAMO ZA NJIH

Najavljeno je da će će biti produžena akcija reprograma duga po okončanju vanrednog stanja

Objavljeno:

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" danas je saopštilo da je omogućilo građanima starijim od 65 godina da račune za februar, mart i april 2020. izmire po završetku vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa, i to bez obračunate kamate.

Za tu grupu potrošača, koji su redovno izmirivali svoje obaveze, biće omogućeno korišćenje i popusta od pet odsto u periodu vanrednog stanja, bez obzira na kašnjenje u plaćanju. Za korisnike koji su potpisali reprogram duga, produženje roka plaćanja se odnosi samo na dužnike iznad 65 godina starosti, dok su ostali potrošači u obavezi da izmiruju dug prema potpisanom reprogramu, odnosno kako i dospevaju rate.

Кako bi potrošači bili zaštićeni tokom trajanja vanrednog stanja, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, pri čemu će biti napravljen i zastoj u sprovodjenju postupaka izvršenja u periodu od 90 dana, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će će biti produžena akcija reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, za najmanje dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da koriste reprogramu po veoma povoljnim uslovima.

Svi ostali potrošači su obavezni da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.