Račune za struju ćemo plaćati u supermarketu! NBS uveo novine u platnim uslugama

samo da se daju pare

Račune za struju ćemo plaćati u supermarketu! NBS uveo novine u platnim uslugama

Bilo koje drugo privredno društvo sa licencom NBS moći će da izvršava platne transakcije
Objavljeno:

Od 1. oktobra počeo je da se primenjuje Zakon o platnim uslugama sa ciljem da se poveća konkurencija na tržištu platnih usluga i da se na tržište uvedu savremeni platni servisi, odnosno elektronski novac i da se na taj način utiče na unapređenje kvaliteta platnih usluga i snižavanje cena tih usluga za korisnike.

Direktorka sektora za platni sistem u NBS Dragana Stanić je, ilustrujući kako u praksi to izgleda, rekla da će menjačnica, supermarket ili bilo koje drugo postojeće ili novoformirano privredno društvo, koje dobije licencu NBS za pružanje odgovarajućih platnih usluga ili za izdavanje elektronskog novca, moći da izvršava na primer platne transakcije uplate za troškove komunalnih usluga, da prima i šalje novčane doznake, da izdaje kreditne kartice, da pruža uslugu plaćanja na internetu na globalnoj informatičkoj mreži, i ostalo.
NBS je već izdala dve dozvole za platne institucije za pružanje usluga izvršavanja novčanih doznaka. Do sada su u Srbiji platne usluge pružale jedino banka i pošta. (Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.