STIGLO OBAVEŠTENJE, SADA JE I POTVRĐENO: Fijat ne prekida proizvodnju u Kragujevcu
Foto: Beta

nezaustavljivi fijat

STIGLO OBAVEŠTENJE, SADA JE I POTVRĐENO: Fijat ne prekida proizvodnju u Kragujevcu

Ni Korona Virus ne može zaustaviti Fijat

Objavljeno:

Kako je preneo Tanjug, predsednik Sindikata "Nezavisnost" u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija Zoran Stanić izjavio je sledeće:

-Dobili smo imejl od glavnog šefa u kojem je navedeno da je zbog situacije u Italiji i Kini prinudno odložen planirani prekid proizvodnje u Srbiji. Šta to konkretno znači, nismo dobili odgovor ni od koga u Srbiji", rekao je Tanjugu Stanić.

Prema njegovim rečima, nemaju nikakve zvanične informacije zašto je odložen planirani prekid i šta sve nosi novonastala situacija u Italiji zbog koronavirusa.

Fijat Krajsler automobili, jedan od najvećih proizvodnih sistema koji svoje radne jedinice ima širom Italije, pred zatvaranjem je svih svojih pogona. Kako bi podržala mere koje su u Italiji preduzete zbog epidemije virusom covid-19, kompanija će, prema potrebi, privremeno sprovesti zatvaranje svojih fabrika u Italiji.

Kako je prethodno preneo Rojters, Fijat Krajsler privremeno će zaustaviti rad u nekim fabrikama u Italiji i smanjiti proizvodne norme zbog koronavirusa.

Fijat je naveo u saopštenju da je zbog virusa pojačao mere zaštite u svojim zgradama, uključujući dezinfekciju sviih objekata za rad i odmor, i time podržao smernice koje je vlast donela u borbi protiv širenja te zaraze.

"U skladu sa ovim akcijama kompanija će, tamo gde je potrebno, privremeno zatvoriti određene fabrike u Italiji", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Portparol Fijata rekao je da će ovom odlukom biti pogođene fabrike Pomiljano, Melfi, Atesa i Kasino, koje će biti zatvorene dva do tri dana, između srede i subote.

Navodi se i da će Fijat smanjiti dnevne proizvodne norme kako bi radnici radili na dovoljnoj udaljenosti jedni od drugih na svojim radnim mestima.

Sa druge strane, izvor Rojtersa upoznat sa situacijom navodi da Fijat nije očekivao uticaj na celokupne stope proizvodnje.

Izvor je dodao da privremena zatvaranja nemaju veze sa poremećajima u snabdevanju delovima za automobile koji su nastali zbog mera koje je Rim nametnuo u borbi protiv koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.