SJAJNA VEST ZA BEOGRAĐANE: Plaćanje računa "Infostana" od sada ĆE BITI MNOGO JEDNOSTAVNIJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

olakšice

SJAJNA VEST ZA BEOGRAĐANE: Plaćanje računa "Infostana" od sada ĆE BITI MNOGO JEDNOSTAVNIJE

Od februara olakšanje građanima za plaćanje računa

Objavljeno: 24.02.2020. 15:06h

Februarski račun objedinjene naplate JKP "Infostan tehnologije" imaće odštampan IPS QR kod kako bi se preduzeće dodatno približilo građanima kroz olakšano i pojednostavljeno plaćanje računa, navodi se u najavi ovog preduzeća.

Do prilike za QR kod došlo je pošto je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje - IPS NBS sistem, koji omogućava veoma brz prenos novca.

- Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarskom računu objedinjene naplate - navodi "Infostan" i dodaje da će tako građani moći da uštede vreme jer ne popunjavaju platni nalog.

Preko QR koda se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

Trenutno više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa onlajn upita stanja na sajtu ovog preduzeća gde imaju precizan uvid u svoje uplate.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media