KINEZI NAM GRADE NOVI AUTOPUT: Dokumentacija će biti gotova do kraja godine
Važan dan za vladu, Foto: Filip Plavčić

Potpisan dokument o saradnji!

KINEZI NAM GRADE NOVI AUTOPUT: Dokumentacija će biti gotova do kraja godine

Brza saobraćajnica će biti u obliku slova P!

Objavljeno:

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je danas Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) - Zrenjanin - Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal i najavila da će dokumentacija za taj autoput od 113 kilometara biti završena ove godine.

Mihajlović je u Vladi Srbije potpisala memorandum sa direktorom kompanije ,,China Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group" Džang Chenćaom, a prisustvovala je ambasadorka Kine Čen Bo.

Dužina autoputa od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 kilometara.

foto: Filip Plavčić

Procenjena vrednost izgadnje oba autoputa je oko 600 miliona evra.

Ovo je važan dan za vladu, istakla je Mihajlović i podsetila da se dosta pričalo o gradnji tog autoputa i da danas počinje realizacija tog projekta.

,,Ove godine treba da bude spremna dokumentacija", kazala je ministarka.

Reč je o izgadnji autoput u obliku ćiriličnog slova P, koje će činiti već izgrađeni autoput Beograd - Novi Sad i deonice Borča - Zrenjani i Zrenjanin - Novi Sad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.