POSKUPLJUJE BENZIN ZBOG UBISTVA U BAGDADU? Da li će atentat na Sulejmanija pokrenuti PAKLENI RAST CENA NAFTE?
Cene nafte rastu, Foto: Profimedia

dramatičan početak godine

POSKUPLJUJE BENZIN ZBOG UBISTVA U BAGDADU? Da li će atentat na Sulejmanija pokrenuti PAKLENI RAST CENA NAFTE?

Na prepodnevnom trgovanju, cene "crnog zlata" su skočile za 4,0 odsto da bi kasnije tokom dana ti dobici malo splasnuli, javlja CNBC

Objavljeno:

Cene nafte su snažno uzletele na azijskom trgovanju nakon što je Pentagon potvrdio da je u noćašnjem američkom vazdušnom napadu na Bagdad ubijen visokorangirani iranski general Kasem Sulejmani.

Na prepodnevnom trgovanju, cene "crnog zlata" su skočile za 4,0 odsto da bi kasnije tokom dana ti dobici malo splasnuli, javlja CNBC.

Severnomorska nafta "brent" se na azijskim berzama u popodnevnim satima trgovala za 68,25 dolara po barelu, što je rast od 3,0 procenta, dok je cena američke "lake" nafte WTI ojačala za 2,86 odsto na 62,93 dolara po barelu.

Vazdušni napad SAD-a na Bagdad odrazio se takođe na pad američkih fjučersa. Tako je jutros u tri sata posle ponoći, indeks Dau fjučersa na otvaranju trgovanja potonuo za više od 200 poena.

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je noćas da je američka vojska "u odlučnoj odbrambenoj akciji radi zaštite američkog osoblja u inostranstvu ubila Kasema Sulejmanija", dodajući da je to bila "direktiva američkog predsednika".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.