OVO JE POSLEDNJI ROK ZA REPROGRAM DUGA INFOSTANU! Nema naplate kamate
Nema naplate kamate, Foto: Printscreen/Youtube, Ilustracija

MOŽE I NA RATE

OVO JE POSLEDNJI ROK ZA REPROGRAM DUGA INFOSTANU! Nema naplate kamate

Korisnici mogu da odaberu željeni model otplate

Objavljeno: 10:14h

Građani koji imaju dugovanja za komunalne usluge, moći će da ih izmire na ime reprograma sve do 31. marta 2020. godine. Odluku su juče doneli čelnici Grada Beograda, te će građani do tog roka imati šansu da sklope ugovor sa JKP "Infostan tehnologije" i uz otpis kamate i plaćanje na 12 mesečnih rata, vrate zaostale obaveze.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, odluka o pokretanju reprograma za "Infostan" doneta je sredinom oktobra i trebalo je da traje do kraja godine. Budući da je interesovanje za ovaj način otplate duga prema preduzeću za naplatu komunalija veliko, rok je produžen. - Narodna skupština Republike Srbije donela je Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji podrazumeva da postojeći sudski procesi pređu u nadležnost izvršitelja - podsetio je Vesić. - Kako bismo pomogli građanima koji u nekom trenutku nisu bili u stanju da plaćaju svoje obaveze, doneli smo odluku da im ponudimo reprogram duga pod veoma povoljnim uslovima. Prema rečima drugog zamenika gradonačelnika, od oktobra do danas više od 5.400 dužnika je ušlo u reprogram i oni su u budžet grada uplatili više od 250 miliona dinara.

- Zbog toga smo odlučili da se reprogram produži do 31. marta naredne godine. Pozivam sve građane koji imaju dug prema "Infostanu" da iskoriste ponuđeni reprogram i regulišu svoje obaveze, jer novog reprograma neće biti - napominje Vesić.

Podsetimo, korisnici mogu da odaberu željeni model otplate. Plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15 odsto preostalog glavnog duga, za plaćanje na tri rate otpisuje se 12 odsto, za šest rata otpisuje se 10 odsto preostalog glavnog duga, dok se za 12 rata otpisuje pet odsto. Potpisnici su u obavezi istovremeno i da plaćaju tekuće obaveze. Dosad je najveći broj dužnika odabrao plaćanje na 12 rata, a odmah iza njih su oni koji su ugovor sklopili za isplatu u celosti. Iz "Infostana" napominju da Ugovor o priznanju duga mogu zaključiti sva fizička lica koja su utužena kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, za koja su donesene pravosnažne presude i rešenja o izvršenju. Šansu imaju i korisnici u postupcima koji su u toku pred nadležnim sudovima, oni koji duguju više od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i dužnici koji su u prethodnim godinama pristupili reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate. U reprogram može da uđe ukupno oko 150.000 korisnika.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.