TRGOVINSKI LANAC ŠPAR DOLAZI U SRBIJU! Da li će oni zaista kupiti AMAN? Otkrivamo šta je prava istina
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Disney Vlogs

SAMO ŠTO NISU

TRGOVINSKI LANAC ŠPAR DOLAZI U SRBIJU! Da li će oni zaista kupiti AMAN? Otkrivamo šta je prava istina

Špar pokušava da uđe na srpsko tržište već punih 10 godina

Objavljeno:

Na internetu se pojavila vest da će jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi "Špar" stići u Srbiju. Takođe se ističe da da su u toku i završni pregovori između čelnika srpskog trgovinskog lanca "Aman" i ovog holandskog trgovinskog giganta. Takođe je i potpisivanje kupoprodajnog ugovora najavljeno za period koji sledi odmah nakon novogodišnjih praznika.

Taođe su isplivale informacije da "Špar" pokušava da uđe na srpsko tržište već punih 10 godina.

Međutim ova priča je dobila epilog kada se oglasio Nemanja Petrović, generalni direktor "Amana" i demantovao čitavu priiču sa rečenicom da se njihova komapnija nije na prodaju, niti će biti u narednom periodu.

Petrović dodaje da je preko medija saznao da ih je kupio "Špar", što nije tačno i što se može proveriti i u Komisiji za zaštitu konkurencije, "jer bi za prodaju kompanije morala da se dobije saglasnost antimonopolske kompanije".

Dodaje da je ovaj trgovinski lanac prevelik da bi ga kupio neko na domaćem tržištu kao i da ga neće prodavati.

- Naš cilj je dalje širenje maloprodajne mreže. Iz godine godinu rastemo, ove godine smo kupili trgovinski lanac 'Orion' iz Leskovca, preuzeli 32 objekta sa radnicima i otvorili još 32 objekta. Sada imamo ukupno 262 radnje - rekao je Petrović.

"Aman" posluje od 1992. godine. Po dolasku "Lidla" u Srbiju pojavile su se i spekulacije da pojedini veliki trgovci nameravaju da prekomponuju poslovanje kako bi se oduprli nemačkom konkurentu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.