Ponovo radi visoka peć u Smederevu, nakon više meseci!

DOČEKALI SMO

Ponovo radi visoka peć u Smederevu, nakon više meseci!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da se vode ozbiljni razgovori sa jednom kineskom kompanijom o prodaji Železare
Objavljeno: 11:49h

Visoka peć broj jedan u Železari Smederevo, koja je bila u remontu proteklih pet meseci, počinje danas da radi. Kako je saopšteno iz Železare, 10 do 15 dana potrebno je da prođe do potpune stabilizacije proizvodnje na visokoj peći, nakon čega se očekuje proizvodnja od 75.000 tona mesečno. Visoka peć broj jedan nije radila od 2010. kada ju je ugasio Ju es stil za vreme krize sa cenom čelika, sve do dolaska holandske firme HPK Inženjering.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić koji prisustvuje u smederevskoj fabrici početku rada druge visoke peći, izjavio je ranije da se vode ozbiljni razgovori sa jednom kineskom kompanijom o prodaji Železare i da bi taj posao mogao da bude završen u novembru. Vučić nije precizirao koja je kompanija u pitanju, ali je naglasio da je to "druga u svetu najveća kompanija za proizvodnju čelika" i da bi uložila u smederevsku železaru 120 miliona samo u modernizaciju, kao i da kineski investitor planira da u Srbiji pravi fabriku šavnih cevi.
Vlada Srbije
Od marta ove godine upravu u smederevskoj železari preuzeo je menadžment holandske firme HPK Inženjering, pošto je početkom godine propao drugi pokušaj privatizacije. (Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.