ZAVRŠENA PROIZVODNJA FIATA 500L! Zna se kad će se radnici ove fabrike VRATITI NA POSAO
Fiat 500 L, Foto: Printscreen/Youtube

gotov proizvod

ZAVRŠENA PROIZVODNJA FIATA 500L! Zna se kad će se radnici ove fabrike VRATITI NA POSAO

U sindikatu navode da poslednje tri godine kompanija ne objavljuje podatke o broju proizvedenih vozila u kalendarskoj godini

Objavljeno:

U fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija je završena proizvodnja "500L" za ovu godinu i biće nastavljena 15. januara 2020, kada će se radnici vrati na svoja radna mesta. Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković je rekao agenciji Beta da je proizvodnja FCA u 2019. godini okončana juče u 18 časova.

Radnici FCA u 2019. su imali više od 130 dana plaćenog odsustva, ne računajući godišnji odmor i državne praznike.

Marković je rekao da se vode razgovori sa rukovodstvom fabrike oko isplate "novogodišnjeg bonusa" koji se od 2010. godine isplaćuje radnicima na kraju kalendarske godine.

- Bonus je nagrada za učinak, a mi smatramo da ga zaslužujemo u 2019. jer smo ispunjavali sve zadate obaveze poslodavca. Nismo mi krivi što je ove godine bila smanjena proizvodnja i više od 130 dana plaćenog odsustva - rekao je Marković.

U sindikatu navode da poslednje tri godine kompanija ne objavljuje podatke o broju proizvedenih vozila u kalendarskoj godini.

Kako su neki mediji ranije objavil, nezvanično, u FCA u Kragujevcu u 2019. godini je proizvedeno oko 40.000 "500L", što je četvrtina ukupnih fabričkih kapaciteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.